Suomen Reumahoitajayhdistys Ry on perustettu vuonna 2003. Yhdistyksen tehtävänä on edistää tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja reumaa sairastavien hoitotyötä sekä kehittää hoitoa yhteistyössä hoitoon osallistuvien ammattiryhmien kanssa.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu vuosittainen seminaari sekä vuosikokous. Lisäksi yhdistyksen hallitus kokoontuu säännöllisesti vuoden aikana. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja sekä viisi jäsentä että kolme varajäsentä.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia sekä hallituksen valitsemia hoitoon osallistuvia muita ammattihenkilöitä, jotka haluavat edistää yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kotisivuilla olevan liity jäseneksi otsikon alta. Yhdistykseen voi liittyä myös kannatusjäseneksi. Tällä hetkellä kannatusjäseninä on lääkealan yrityksiä.

Suomen Reumahoitajayhdistys myöntää vuosittain apurahoja niin kansallisiin kuin kansainvälisiin koulutuksiin sekä hoitotyön kehittämiseen.

Jäsenille tärkeänä tiedotuskanavana on yhdistyksen kotisivut, jossa tiedotetaan ajankohtaistapahtumista ja koulutuksista. Kotisivuilta löytyy myös hallituksen kokoonpano, yhdistyksen säännöt ja jäsenalue. Jäsenalueelle pääsee kirjautumaan erillisillä tunnuksilla. Jäsenalueen sivustolla on muun muassa koulutustilaisuuksien luentomateriaalit.